Moderne arkitektur

Furuhaugen blir et område med moderne og nyskapende arkitektur med fokus på klima, bærekraft og tilpasning til naturen.
For oss er ikke et moderne hus en firkantet kloss. Moderne arkitektur henter inspirasjon og lærer av lokal byggeskikk, samtidig som den ser fremover for å møte morgendagens utfordringer og muligheter.

Der de fleste nye boligfelt planeres ut og fylles med ferdighus, vil Furuhaugen få ulike boliger som er tilpasset hver enkelt tomt og hver enkelt kjøper. Samtidig vil vi søke å skape et fellesskap - gjennom materialbruk, form og plassering. Det blir det rom for individualitet i hvert enkelt hus, men også følelsen av et nabolag.


DITT NYE ARKITEKTTEGNEDE HJEM?

Hvordan ditt hus skal se ut, hvor stort det skal være, hva det skal innholde og hvordan huset best plasserer seg på tomten vil vi sammen finne frem til i et skisseprosjekt. Ved kjøp av tomt på Furuhaugen er et skisseprosjekt med Rodeo arkitekter inkludert i prisen. Les mer om dette i prospektet eller kontakt oss.

Under er noen av de ingrediensene vi tror vil være med å forme et hjem på Bolsøya

 

ildsteder

Reguleringsbestemmelsene slår fast at ’Alle boenheter skal etableres med pipe og vedovn eller annen oppvarming uavhengig av elektrisitet’.

Alternative varmekilder kan være gode å ha om uværet skulle være ute, men en peis kan også være et midtpunkt i boligen
- et element man kan bygge huset sitt rundt.

KJØKKEN

Kjøkkenet er for mange det viktigste rommet i huset - et samlingssted for hele familien.

I en arkitekttegnet bolig vil vi sammen forme ditt drømmekjøkken - enten du ønsker deg kjøkken med egen spiseplass, et kjøkken som er åpen mot stua eller eller et skikkelig grovkjøkken med utgang til terrassen.  

GULV

Heltregulv er både varige, vakre og gode å gå på. Heltregulv finnes i mange varianter: hele planker, kubbegulv eller staver langt i mønster. Et riktig gulv vil gjøre mye for det visuelle opplevelsen av boligen. Bruk av tre i overflater er også beste for inneklimaet.

Tregulv blir bare finere med tiden, men kan også slipes ned om man senere ønsker et ’nytt’ gulv.

 

 UTVENDIG kledning

Mørke farger gir husene et mer nedtonet utrykk i omgivelsene. Mulighetene er mange. Bildet viser en kombinasjon av sort og gyllent treverk: mørkbeiset stående panel med detaljer i oljet eik.  

Det står i reguleringsplanen at
fasader i hovedsak skal benytte mørke overflater og/eller materialer som tre,
betong eller stein
’.

DETALJERING

En av de tingene som gjør at en arkitekttegnet bolig skiller seg ut er detaljene: hvordan huset møter bakken, veggen møter taket eller hvordan kledningen ”runder” hjørnet.

Riktig detaljering er også viktig for å skape bærekraftige og klimarobuste hus som kan tåle vind og vær.

 

 

vinduer og foldedører

Med hus som er spesialtegnet for tomten og utsikten blir vinduene ekstra viktig, både form, størrelse og plassering. Vinduene og dørene er overgangen mellom deg og stedet der du bor, og har mye å si for hvordan tomten oppleves fra innsiden av huset.

Foldeører kan åpnes helt opp mot terrassen eller uteplassen og slippe naturen inn. Kvaliteten på vinduene som velges er viktig for skape klimarobuste og energieffektive boliger.

Garderobe, hyller
og oppbevaring

Med et arkitekttegnet hus er muligheten der til å utvikle smarte oppbevaringsløsninger sammen med arkitekten. Spesialtegnete løsninger gjør at man utnytter plassen i huset optimalt og det er lett å holde det ryddig.

I en arkitekttegnet bolig kan alt få sin plass: skitne støvler og parkdresser, sølete terrengsykler, fiskeutstyret eller platesamlingen fra 70-tallet.

PLASSBYGDE
Løsninger

Når man tenker og tegner møblering parallelt med at man tegner huset, former man samtidig de mange små stedene som til sammen skaper et hjem.

Plassbygde løsninger kan bidra til at du får det beste ut av både husets og tomtens kvaliteter. Små nivåforskjeller kan gjøre at et stort åpent rom oppleves på mange forskjellige måter avhengig av hvor man står. En plassbygd sofa kan på samme tid være en hylle for oppbevaring og en vinduskarm, slik at man kommer tett på utsikten.

 

PLASS TIL BilEn

Furuhaugen er utviklet som pilotprosjekt for klimarobust arkitektur. Det betyr ikke at det det ikke er plass til bilen. På hver av tomtene viser i illustrasjonsplan eksempler på boliger hvor parkering er løst enten som carport, frittstående garasje, eller som en del av huset.

Garasjen kan bli en liten arkitektonisk perle i seg selv, enten den utformes som en enkel carport, brukes til å skjerme uteplassen ellerintegreres i terrenget.